Despre psihoterapie

Psihoterapia este ceva ce faci doar pentru tine…ca sa te simti tu bine!

despre psihoterapie

Uneori, in viata, putem experimenta ceva atat de greu de suportat, incat ne putem gasi incercand sa-l indepartam din mintea noastra. De cele mai multe ori stim cand facem acest lucru, fie ca este vorba de sentimente, ganduri sau experiente dureroase. Dar uneori putem ingropa ceva atat de adanc in minte, incat il pierdem din vedere complet. Acesta este motivul pentru care experientele dificile din trecut pot afecta in continuare modul in care ne simtim si ne comportam in prezent.

Psihoterapia psihanalitica te va ajuta sa explorezi ceea ce poate fi inca reprimat si inconstient legat de modul in care te simti, te porti si relationezi cu ceilalti oameni. In mediul grijuliu si fara judecata al psihoterapiei vei fi sustinut intr-o calatorie pentru a descoperi sensul din spatele suferintei tale, permitandu-ti sa devii mai constient de tine si sa te simti in controlul propriei vieti. Tratamentul psihoterapeutic nu numai ca te va ajuta sa-ti lucrezi dificultatile, dar te va sprijini si in dezvoltarea rezilientei si a constiintei de sine necesare pentru a face fata lucrurilor care se astern in viata ta. Intotdeauna vor exista probleme si dificultati in viata. Dar ceea ce obtii in terapie trebuie sa pastrezi, pentru ca atunci cand vor aparea diverse situatii vei putea sa le depasesti si sa devii mai puternic, transformat, mai liber. Psihoterapia iti va permite sa achizitionezi instrumente nepretuite care te vor ajuta sa faci fata situatiilor pe care le vei gasi in calatoria vietii tale. Este un angajament mare, dar unul care aduce beneficii mari.

Psihoterapia psihanalitica

psihpterapia psihanalitica

Psihoterapia psihanalitica este un proces in care pacientul si terapeutul lucreaza impreuna pentru a explora si intelege dinamica mintii, de la radacinile problemelor prezentate si functia simptomelor, pana la semnificatia inconstienta sub modelele de relatie si comportament. Deci, in psihoterapia psihanalitica vom incerca sa descoperim ceea ce este inconstient in ceea ce este adus in sedinte, cautand legaturile lipsa care leaga sentimentele si comportamentele cu ceea ce se intampla in minte, in lumea interna. Procesul psihoterapeutic este o lucrare multidimensionala, care cuprinde atat trecutul, cat si „aici si acum”, in care terapeutul si pacientul se uita in multe aspecte ale vietii pentru a explora si intelege luptele, tiparele, conflictele si relatiile.

Tratamentul psihologic

tratamentul psihologic

Daca amandoi simtim ca putem lucra impreuna, iti voi recomanda sa vii o data, de doua ori sau de trei ori pe saptamana. Sedintele tale vor avea loc la aceeasi ora, in aceeasi zi si in acelasi loc in fiecare saptamana. Intr-un mediu in care exista continuitate, confidentialitate si continere, vei fi incurajat sa vorbesti orice iti trece prin minte, sa exprimi orice ganduri si sentimente, oricat de banale sau neclare ar parea in acel moment.

Te voi ajuta sa te gandesti la semnificatiile si starile sufletesti dincolo de cuvinte. Intelegand ce se intampla in lumea ta interna, vei deveni mai constient de sine si, prin urmare, te vei simti mai integrat si mai continut in viata. Abordarea mea este una non-directiva si, astfel, ai libertatea de a-ti stabili propriul ritm. Un beneficiu al unei astfel de abordari este faptul ca toate ideile sau descoperirile obtinute in sedinte vor veni din interiorul tau si va fi pastrat. Te voi ajuta sa ajungi la acele momente pretioase de constientizare interpretand ceea ce se poate intampla sub suprafata. Pe masura ce continuam sedintele, vei putea sa intelegi treptat radacinile dificultatilor tale si sa iti regandesti problemele care te afecteaza, astfel incat sa te poti accepta mai bine si sa mergi mai departe. Fiecare aspect al terapiei este strict confidential si nejudecat. Psihoterapia poate ajuta la imbunatatirea increderii si a constientizarii de sine, promovand, de asemenea, dezvoltarea unei noi retele de sensuri si perspective in viata. Este un angajament deosebit, dar unul care aduce un mare sentiment de libertate.

Scopul meu este sa te ajut sa iti cresti calitatea vietii

Psihoterapeut Bucuresti Alin Gavrila. Telefon 0751.222.035 sau WhatsApp