Ce ai tu de facut

Pasul unu – fa-ti o programare!

Cand ma vei contacta prima data, vei avea ocazia sa imi spui pe scurt ce anume cauti. Daca doresti, ne putem intalni pentru o consultatie initiala in cabinetul meu unde vom putea discuta problemele tale si ne putem gandi de la ce ar putea fi acestea.

De asemenea, este o oportunitate pentru tine sa vezi cum te simti cu mine ca psihoterapeut. Alegerea unui terapeut este o decizie foarte personala. Acesta este motivul pentru care este important sa iti iei timp la inceput pentru a explora nevoile, dificultatile tale si sa te gandesti cu atentie la cum te poate ajuta psihoterapia psihanalitica.

Pasul doi – sedinta initiala

Uneori, prima sedinta de terapie tinde sa provoace anxietate si, prin urmare, poate fi foarte dificil sa incepi imediat sa spui ce ai pe suflet cuiva pe care tocmai l-ai intalnit. Dar, in prima sedinta vei avea timp sa-mi povestesti mai multe despre tine si ce te-a adus in cabinet. In acesta sedinta initiala vom discuta despre problemele cu care doresti sa lucrezi precum si asteptarile tale. 

Desigur, nu exista nicio obligatie sa continui. Dar daca amandoi suntem de acord cu faptul ca psihoterapia psihanalitica este potrivita pentru tine, vom discuta apoi despre cadrul terapeutic cum ar fi: frecventa, tariful, absentele, pauzele, durata etc.

Pasul trei – vorbeste!

Daca crezi ca nu am inteles ceva sau nu esti de acord, atunci anunta-ma. Daca simti ca nu functioneaza, atunci putem gasi o modalitate de-a o repara.

Psihoterapia functioneaza cel mai bine atunci cand este colaborativa. Exprima-ti nevoile, dorintele, pune intrebari, spune-mi despre ce vrei sa vorbesti. Nu te judec, nu te critic.

Ma intereseaza sa fii bine cu tine

Psihoterapeut Bucuresti Alin Gavrila. Telefon 0751.222.035 sau WhatsApp